A járvány keresztülhúzta sokak tavaszi terveit: egy időre bezárt számos konditerem, nehezebben jutunk szezonális friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz – hiszen egyáltalán nem ajánlott a napi szintű bevásárlás –, és még a szabadtéri sportok esetén is ügyelnünk kell, hogy kerüljük a többi embert. A mi tippünk az étkezési napló, ezért pontokba szedtük, hogy miért érdemes belefogni a vezetésébe.
Persze a bajban leszünk csak igazán leleményesek: online aerobic a nappaliban, edzés az erkélyen, és szerencsére több házhoz szállítási lehetőség közül is válogathatunk (tapasztalataink szerint érdemes a kisebb cégek ajánlatai között böngészni), mégis tény, hogy a négy fal között nehezebb betartani a tavaszi diétás, fogyókúrás vagy éppen méregtelenítő terveket. Ha home office-ra álltunk át, szinte borítékolható a mozgásszegényebb életmód. És az is, hogy gyakrabban ránk fog törni a nassolási vágy, többet nyitogatjuk a hűtőszekrényt, vagy észrevétlenül megcsappan az olajos mag készletünk. Az ilyen és hasonló jelenségeknek elejét vehetjük, ha pontosan dokumentáljuk étkezési szokásainkat. Az a legjobb, ha ez nem csak a karantén ideje alatt válik hasznos szokásunkká.
7 ok az étkezési napló mellett
1. Kétszer is meggondoljuk, hogy tényleg éhesek vagyunk-e
Szögezzük le az elején: a napló csak akkor működik, ha könyörtelenül őszinték vagyunk magunkkal, és minden apró falatozást gondosan felvezetünk. Ha így teszünk, hamar ki fog derülni, hogy vannak-e teljesen felesleges étkezéseink, például valóban indokolt volt-e reggeli és ebéd között a két nassolás, vagy csak unaloműzőként eszegettünk.
Lapozz, hogy megtudd, még miért érdemes belevágni az étkezési napló vezetésébe.