Kezdőlap Autók Nők az autóvilágban

Nők az autóvilágban

Jamie Chadwick

Jamie Chadwick, a W Series győztese: “A szexista kommentek is motiválnak!”

Jamie Chadwick csak 22 éves, de máris ő az F1 nagy reménysége, ami a női pilóták részvételét illeti. Ha bekerülne, 40 év után ő lenne az első női versenyző.
Kis Hontvari Dorina

Nők az autóiparban: mit csinál egy női ergonómus az Audi gyárban?

Kis-Hontvári Dorina ergonómus a győri Audi Hungaria gyárában. Mit csinál pontosan? Mennyire női ez a szakma? Az interjúból kiderül.
indy 500 női autóversenyző

Hova tűntek a női autóversenyzők az Indy 500-ból?

A koronavírus-járvány miatt a szokásos májusi időpontról augusztus 23-ára tolták az Indianapolis 500 versenyt, amelyet ezúttal nézők nélkül rendeztek meg. Azonban idén nemcsak a nézőtéren, hanem a versenyzők összetételében is voltak hiányosságok az egyik...
keszthelyi vivien

Álomszerződést kötött Keszthelyi Vivien, akár a Forma 1-ig is eljuthat

Keszthelyi Vivien hároméves szerződést kötött azzal a csapattal, amelyik Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel felfuttatásában is jelentős szerepet játszott.
vogel adrienn notheisz ivett

Autógyilkos pályán győzelemmel kezdett Vogel Adrienn a rali-Eb-n

Vogel Adrienn lett a női versenyzők között a legjobb az idei római rali-Eb-n, ERC3-as értékelésben 5., míg összesítettben az előkelő 44. helyen áll.
Angelica Larsson női kamionsofőr

Íme, a csinos női kamionsofőr, akit százezrek követnek a neten

Angelica Larsson csak 27 éves, de már hét éve vezet teherautókat. Egy női kamionsofőr még ma is különleges látvány az utakon, hát még a közösségi oldalakon.
Törő Zsanett

Egy női autóversenyző felnyílt motorháztetővel is tud menni

Törő Zsanett a Magyar Kupa kategóriában jelenleg egyedüli női autóversenyző.
noi autovasarlo

Hogyan vásárol egy nő autót? Neki sem csak a szín számít!

Egyre felkészültebben vásárolunk új autót, szeretjük az automata megoldásokat, a belső design pedig kiemelten fontos nekünk, nőknek. Sőt megsúgjuk, az autóvásárlások többsége mögött erősen érezhető a női befolyás.

Laura Schwab, az Aston Martin első női elnöke

Nők az autóiparban-rovatunk e heti fejezetében Laura Schwab kap főszerepet, aki már közel 5 éve vezeti az Aston Martin amerikai divizióját.
noi autoversenyzok regen es ma

Női autóversenyzők régen és ma – Irány a Forma-1?

Számos olyan sportágat ismerünk, amelyekben főként a férfiak dominálnak. Nincs ez másként az autóversenyzés területén sem. Az elmúlt évszázadban azonban számos olyan női versenyző mutatta meg tehetségét a versenypályán, akik egytől-egyig elősegítették a női...