autós szafaripark szada
Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

A koronavírus miatt kialakult járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz. A két társulat lassan több hónapra bevételi forrás nélkül maradt, ami jelentősen megnehezíti a közel 100 állatnak az eltartását, ami önmagában is hatalmas összegeket emészt fel. A társulatok azonban nem ülnek tétlenül, próbálják a körülményekhez képes a legjobbat kihozni a kialakult helyzetből. Így találták ki, hogy megvalósítják ifj. Richter József igazgató régi nagy álmát, ami nem más, mint egy igazi autós szafaripark megnyitása. Ez lett a Safari Park Szada!

Az első és egyetlen autós szafaripark Magyarországon

A szadai autós szafaripark megoldást nyújthat az állatok fenntartására, ugyanakkor hatalmas élményt jelent a látogatóknak. Ezt mi is bátran állíthatjuk, hiszen nem régen mi is felkerestük a parkot. És nagyon élveztük!

autós szafaripark szada autóba kukucskáló teveA kijelölt útvonalon haladva zsiráfok, elefántok, szamarak, pónilovak és zebrák között saját autóval lehet menni, akár csak egy igazi afrikai szafariban. Ilyen élményt itthon eddig sokan csak filmekben láthattak. Az autós szafaripark útvonala 30-40 perc alatt megjárható, és útközben akár meg is lehet állni az autóval, ha alaposan szemügyre szeretnénk venni az állatokat. Kiszállni azonban nem szabad. Amit annyira nem is bántunk, mivel némelyik állat bátran bedugta a fejét az autóba. Így tudunk például tevét és zsiráfot is simogatni. autós safaripark szadán elefánt

Érdemes a bejáratnál egy nagy csomag répát vásárolni (500 Ft), imádják a négylábúak. Ám ha gyorsan elfogy útközben az elemózsia, az sem nagy baj, mivel kb. félúton van egy állomás, ahol ismét vásárolhatunk a csemegéből. Jó, ha az autós szafaripark útjának legvégére is marad néhány darab rágcsálnivaló, mivel a kijáratnál további programok várnak. Lehet például zebrát etetni és simogatni, megnézni a cirkuszi lovakat, lovagolni és tevegelni.

Május 20-ától nyitva!

Az eredeti tervek szerint Magyarország első autós szafari parkja május 1-jén nyílt volna meg Szadán, egy 5 hektáros területen. Ezt azonban az utolsó pillanatban a szervezők kénytelenek voltak elhalasztani. A Magyar Nemzeti Cirkusz társaság közösségi oldalain jelentette be, hogy hatóságokkal és lakókkal való egyeztetés után arra jutottak, hogy a legjobb döntés az, ha elhalasztják az autós szafaripark tervezett nyitását. Ám május 20-án végre eljött a nap, amikor megnyithatta kapuit a park!

szafaripark szada pónilovakA látogatásokat azonban regisztrációhoz kötik, és órás turnusokat hoznak létre, hogy elkerüljék az autós szafaripark tömeges megrohamozását.

OLVASD EL EZT IS: Tudtad, hogy a SUV a nők nagy kedvence? Többek között azért, mert nagy, biztonságos és kényelmes. Cikkünket itt találod.

Jegyárak

Előszezon:

Gyerek: 2 éves kor alatt ingyenes | 14 éves korig: 1500 Ft | Felnőtt: 2000 Ft (Szadai lakosok lakcímkártya felmutatásánál 10% kedvezményben részesülnek.)

Főszezon június 1-jétől:

Gyerek: 2 éves kor alatt ingyenes | 14 éves korig: 2000 Ft | Felnőtt: 2500 Ft (Szadai lakosok lakcímkártya felmutatásánál 10% kedvezményben részesülnek.)

Turnusok:

Hétköznaponként 12-17 óráig | hétvégén és ünnepnapokon 10-17-ig óránként

Cím: 2111 Szada, Nárfa utca; Google Térkép ITT

Információs vonal 9:00 és 12:30 között: +36 20 935 40 50

Eső vagy rossz időjárás esetén a szadai autós szafaripark park zárva tart.

NÉzd meg a szafariparkban készült kis videónkat is!

Fotók és videó: DMB

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •