osztrák kilátóhelyek

Az Alpok madártávlatból: ezek a legjobb kilátóhelyek Ausztriában

Aki fentről szeretné megcsodálni a világot, az Ausztriában számtalan nagyszerű kilátó közül válogathat. Bámulatos, mennyire másként hat egy táj, ha madárperspektívából tekintünk rá. A hegyek és tavak nagysága ilyenkor lenyűgöző módon tárul fel előttünk és...
martonvásár

Martonvásár: látogasd meg a kastélyt, ahol Beethoven szerelmes lett

A martonvásári Brunszvik-kastély nem csak gyönyörűségében magával ragadó, hanem történetében is. Most megtudhatod, miért érdemes felfedezned.
millenáris széllkapu

Budapest legmenőbb találkozóhelye lesz a most átadott Széllkapu

Panorámaliftekkel felszerelt függőkerttel nyílt meg a II. kerületi Széllkapu Park. Az új fővárosi zöldfelületen összesen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat. Emellett kialakítottak egy új, 500 férőhelyes mélygarázst...
turista kirándulós alkalmazás

Budapest turista szemmel – Fedezd fel a főváros rejtett csodáit

Mi lenne, ha turista lennék a saját városomban? Cikkünkben megmutatjuk, milyen egy igazi budapesti belvárosi túra, amit egyszer neked is ki kell próbálnod.
balaton vízi baleset

Vízimentő válaszol: ezek a biztonságos strandolás aranyszabályai

Néhány a biztonságos starndolás alapszabályai közül: mértékkel napozzunk, mérjük fel saját képességeinket, s csak óvatosan a felfújható unikornisokkal.
bécsi fiáker

Bécsi Kultúrfiáker: elegancia és kultúra egy különleges programon belül

Szeptemberig tart az osztrák főváros legújabb kezdeményezése, a Bécsi Kultúrfiáker, amelyet három téma köré szőttek a szervezők: Bécs, művészet és lovak.
Bükfürdő élménycentrum

Nyaralás itthon: kiemelt biztonsággal vár Bükfürdő is

A járvány miatt a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum medencéinél be- és kilépési pontokat jelöltek ki az egymással szembeni közlekedés elkerülése miatt.
Balaton

Így nyaralunk idén: Tarol a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó

2020 a belföldi nyaralásról szól, tavainkat illetően magasan vezet a magyar tenger. Most megtudhatod, melyek a legnépszerűbb balatoni települések idén.
borkóstolás

Kinyitnak a borospincék Hajóson az augusztus 20-i hétvégén

A nyitott pincék mellett érdemes megnézni a Hajósi Barokk Kastély új kiállítását. Illetve az idén megnyitott Cabernet Látogatóközpontot is.
nyári autós utazás

Vadveszély, dugó, eső – Kerüld el a nyári autós utazás veszélyeit!

A nyári autós utazás sok kihívást rejteget, de ha működik a légkondi, van nálunk folyadék, és ismerünk alternatív útvonalakat, könnyíthetünk a nehézségeken.