gyerunk anyukam
A virtuális edzőterem ingyenesen elérhető a #maradjotthon videótárával; fotó: Unsplash/bruce mars

Ingyenes #maradjotthon videótárat tett elérhetővé a Gyerünk, anyukám! mozgalom bárkinek, aki a rendkívüli időszakban inkább távolról dolgozik. A lassabb és a pörgős mozgásra vágyó szülők mellett az otthon maradó gyerekekre is gondoltak: ezúttal őket is tornázni hívja Kádár-Papp Nóri, az ország elsőszámú, kisgyerekes anyukákat megmozgató online edzőtermének megálmodója. Mint mondja, kortól, földrajzi elhelyezkedéstől, nemtől függetlenül a mozgás örömét online edzéssel is érdemes kipróbálni.

Változatos napok a Gyerünk, anyukám! edzéseivel

Ezekben a napokban egyre több család dönt úgy, hogy mérsékeli a jövés-menést, lemondja a programokat, inkább otthon marad. A virtuális edzőterem ingyenesen elérhető #maradjotthon videótárával. A Gyerünk, anyukám! csapatának célja, hogy változatossá tegye az otthon töltött napokat a legkisebbek és szüleik számára is. „Legtöbben most egy új napi rutint alakítunk ki azzal, hogy úgy szervezzük a munkáinkat és a családunk életét, hogy lehetőség szerint a legtöbb időt töltsük otthon. Ennek a megteremtéséhez új szokásokat kell kialakítanunk, aminek a része, hogy nem bezárva, hanem amennyire csak lehet, jól érezzük magunkat a négy fal között. Ehhez elengedhetetlen a mozgás, hogy ezt ugyanúgy beépítsük a mindennapjainkba, mint bármikor máskor” – mondja Kádár-Papp Nóri, a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója.

online edzes
Érezzük jól magunkat a négy fal között is!; fotó: Unsplash/Dane Wetton

Az edzőcsapat ehhez tesz felajánlást, éppen ezért a következő egy hónapra ingyenesen elérhető videótárat állított össze. „Az intenzív edzéseket kedvelőknek feltöltöttünk 2 dinamikus edzést, a nyugodtabb mozgásfajtát kedvelőkre is gondoltunk, ők is 2 lehetőségből választhatnak. Abból kiindulva pedig, hogy háromgyerekes anyukaként milyen energiafelesleggel nézek szembe a saját gyerekeimnél, egy kifejezetten ovisoknak összeállított tornaórával is meglepjük az anyukákat” – teszi hozzá Nóri.

A koronavírussal mi is sok cikkünkben foglalkozunk: ebben az írásunkban például azt magyaráztuk el, hogyan tudjuk otthonunktól távol tartani a vírust.