koronavírus megelőzés kézfertőtlenítés
Otthonunkban számos gócpont van, amire ha nem figyelünk oda, igazi baktériumtenyészetté válhat (Forrás: The Honest Company/Unsplash)

Influenzajárvány, és főleg most, a koronavírus idején mindenhol a kézfertőtlenítés fontosságára hívják fel a figyelmünket. Joggal, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a személyi higiénia a kézfertőtlenítéssel kezdődik. Viszont nem ott ér véget. Mutatjuk, hogy vírusos időszakban melyek azok a helyek, és mik azok a tárgyak, amelyek fertőtlenítése legalább olyan fontos, mint a kézmosás. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) az alábbiakra hívja fel a figyelmet, a koronavírus megelőzése érdekében.

Legfontosabb a kézmosás és kézfertőtlenítés

A kézmosás és kézfertőtlenítés alapszabálya, főleg ebben az időszakban, hogy minél többször történjen. Ha úton vagy, egy antibakteriális alkohol tartalmú kézfertőtlenítő gél vagy kendő is már nagyban hozzájárul a kézfejen található kórokozók eltávolításához. Amennyiben van lehetőségünk rá, a legjobb, ha mosdóban, szappannal legalább 30 másodpercig történik a kézmosás, a CDC tájékoztatója alapján. Ebben az időszakban az egyik legfontosabb dolog, amit érdemes észben tartani, hogy mosatlan kézzel sose nyúljunk az arcunkhoz!

Kézfertőtlenítés kézmosás kézfertőtlenítő
A koronavírus megelőzés a kézmosással kezdődik (Forrás: Pexels)

Praktikus lehet egy kézfertőtlenítőt kihelyezni a lakásbejárat mellé, így azt mindenki, aki belép az ajtón használhatja. Ugyanakkor az sem ciki, ha konkrétan megkérjük a látogatókat, hogy mossanak kezet, és használják a kézfertőtlenítőt is, különösképpen, ha idősebbekkel élünk együtt.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2