kezmosas vilagnapja
Nem mindegy, hogyan mossuk meg a kezünket, de a helyes technika könnyen megtanulható; fotó Pexels/Burst

Ma, azaz október 15-én van a kézmosás világnapja, ez alkalomból sokan és sokféleképpen hívják fel a figyelmet ennek fontosságára. Talán az még szokatlannak számít, hogy az egészségmegőrzés mellett a kézmosással támogatni is lehet. Pedig így van, máris mondjuk, hogyan. Ám előtte következzen egy kis tudnivaló a helyes kézmosásról.

A kézmosás világnapja a helyes technika elsajátításáról is szól

A mai világnap a szappanos, alapos kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Amelyet – bármilyen meglepő is – nem mindenki tud, nem mindenki csinál a mindennapokban. Pedig többek közt a vécé használata, orrfújás, takarítás, nyers hússal való dolgozás,  vagy állatsimogatás után mindenképpen meg kéne mosni a kezet. Ugyanis testünk e területén több tízmillió baktérium nyüzsög. Ezek egy része ártalmatlan, másik része azonban olyan fertőzésekért felel, amelyek kézmosással megelőzhetők lennének. (És amelyek miatt az UNICEF adatai szerint a fejlődő országokban évente 3 millió gyerek hal meg.) Számukat azonban csökkenthetjük a gyakori kézmosással. És íme, a Semmelweis Egyetem videója arról, hogyan is kéne történnie egy helyes, alapos kézmosásnak.

Szappanok és gélek a Vöröskereszttől

A Magyar Vöröskereszt a kézmosás világnapja alkalmából saját márkás higiéniás termékeket, folyékony szappant és antibakteriális gélt kínál. Ha ezeket a termékeket vásároljuk, már pusztán ezzel segíthetjük a szervezet munkáját. A 330 milliliteres folyékony szappan citrus és zöldtea-barack illatban lesz elérhető, csökkenti a kórokozók számát, valamint alaposan tisztítja és ápolja a kezünket. A fertőtlenítőgél 110 ml-es kiszerelésben, citrus illatban lesz kapható. Jó szolgálatot tesz influenzás járványok idején, utazáskor, háztartásokban, közintézményekben egyaránt. A fertőtlenítő hatásának köszönhetően elpusztítja a gombák, a baktériumok és vírusok 99,99 %-át, ugyanakkor a bőrápoló összetevők révén nem szárítja ki a bőrt. Nem ragad tőle ragadni a kezünk, hanem kellemes tapintású lesz.

kezmosas vilagnapja voroskereszt
Folyékony szappan, ami alaposan tisztítja és ápolja a kezet; fotó: Pexels/Pixabay

A termékek e hónap végétől kerülnek kereskedelmi forgalomba az ország 403 pontján. A karitatív szervezet egyébként három éve forgalmaz saját márkás termékeket, köztük például elemlámpákat, kulcstartókat, csíptetős olvasólámpákat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •