Borzas tarja sütőben sütve
Kívül ropogós, belül puha, és mindez sokkal kevesebb olajjal is működik! Ezek a tarjaszeletek burgonyás-sajtos tetővel sültek készre. Nagyon-nagyon finom, puha, szaftos hús lesz az eredmény, a külső réteg pedig extra ropogós.
Hozzávalók:
4 személyre
- 4 nagyobb szelet csont nélküli tarja
- só, őrölt fekete bors
- liszt
- kevés olaj
- 30 dkg burgonya (hámozva, tisztítva mérve)
- 1 tojás
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1. A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket.
2. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd ezt követően minél alaposabban kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt sajtot, valamint annyi lisztet, hogy sűrű keveréket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük. Vékony rétegben a hússzeletekre nyomkodjuk.
3. A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a burgonyás-sajtos tetőt. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Heti rendszerességgel jelentkező receptajánlónkban már hoztunk nektek receptek Ausztriából, mutattunk full extrás palacsintákat, valamint Wolf András séf saját receptjeit is. És ha már a hét témája a tarjás receptek, múlt héten azt is megmutattuk nektek, hogyan turbózhatjátok fel a sülthúsokat ezekkel a szuper panírötletekkel.
Forrás: Ízes Élet