Borzas tarja sütőben sütve

Kívül ropogós, belül puha, és mindez sokkal kevesebb olajjal is működik! Ezek a tarjaszeletek burgonyás-sajtos tetővel sültek készre. Nagyon-nagyon finom, puha, szaftos hús lesz az eredmény, a külső réteg pedig extra ropogós.

borzas tarja tarjás receptek
Nem szükséges olajban kisütni a borzas tarját, próbáljátok meg sütőben elkészíteni (Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

4 személyre

  • 4 nagyobb szelet csont nélküli tarja
  • só, őrölt fekete bors
  • liszt
  • kevés olaj
  • 30 dkg burgonya (hámozva, tisztítva mérve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

1. A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket.

2. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd ezt követően minél alaposabban kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt sajtot, valamint annyi lisztet, hogy sűrű keveréket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük. Vékony rétegben a hússzeletekre nyomkodjuk.

3. A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a burgonyás-sajtos tetőt. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Heti rendszerességgel jelentkező receptajánlónkban már hoztunk nektek receptek Ausztriából, mutattunk full extrás palacsintákat, valamint Wolf András séf saját receptjeit is. És ha már a hét témája a tarjás receptek, múlt héten azt is megmutattuk nektek, hogyan turbózhatjátok fel a sülthúsokat ezekkel a szuper panírötletekkel.

Forrás: Ízes Élet

1
2
3