csirke nuggets panírozás
(Fotó: Freepik)

A panírozás tudománya nem áll meg a hagyományos zsemlemorzsás változatnál, annyi izgalmas panír recept létezik, hogy alábbi receptajánlónkkal is csak a felszínt kapargatjuk. A kísérletező kedvűeknek azonban ezek jó kiindulási pontok lehetnek.

Ha vasárnap, akkor rántott hús a menü

Mi magyarok nagyon szeretünk bundázni, rántani és bő olajban kisütni. Kevés olyan háztartás van, ahol a vasárnapi ebédnél ne kerülne egy kis rántott hús az asztalra. A kalóriatartalom felett ezúttal jótékonyan hunyjunk szemet, és valljuk be: ezek az ételek nagyon-nagyon finomak. Sőt! A legtöbb étel sütőben is megsüthető, így spórolhatunk az olaj mennyiségével. És hogy mi mindenbe panírozhatunk? Lássuk a különböző bundákat!

bécsi szelet rántott hús panírozás
(Fotó: Lukas/Pexels)

Alapbunda fűszeres csavarral

A hagyományos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast feldobhatjuk például durvára tört borskeverékkel vagy por állagúra tört zöldfűszerekkel, fokhagyma-granulátummal. A vasi pecsenyéről se feledkezzünk meg: a karajszeleteket sózott, paprikás lisztben sütjük készre, arra kell csak vigyázni, hogy a paprika meg ne égjen a túl forró olajban. Ha szeretjük a füstös ízeket, a klasszikus édes-nemes fűszerpaprikát füstölt paprikára cserélhetjük.

A panír receptek a következő oldalon is folytatódnak.

1
2
3