Ajváros joghurtban pácolt tarja gombás rizzsel

hús pác dubarry tarja tarjás receptek
Egy nem hagyományos pácolt tarja recept, merjetek újat kipróbálni (Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

4 személyre

  • 1 kg tarja egyben
  • ½ zöld jalapeno és egy ½ sárga chili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1-2 dl görög joghurt
  • 3 ek üveg csípős ajvár
  • olívaolaj
  • só, bors
  • basmati rizs
  • 1 liter csirke alaplé
  • 30 dkg csiperkegomba
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A jalapenot, a sárga chilit, az újhagymát, a fokhagymát, a joghurtot és az ajvárt kevés sóval, borssal és olívaolajjal lepürésítjük.

2. A tarját vastagabb szeletekre vágjuk, egy tepsibe helyezzük és 3-4 órát állni hagyjuk a joghurtos pácban.

3. A pácolt tarja ezután mehet is a 180 C fokra előmelegített sütőbe egy jó másfél-két órára.

4. Közben az alaplében megfőzzük a basmati rizst.

5. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd felhevített serpenyőben kevés olívaolajon és egy vajon, a fokhagymával, a kakukkfűvel és borssal megpirítjuk. Végül a rizst leszűrjük és a gombához adjuk, kevés újhagymával ízesítjük.

6. Egy tálra halmozzuk a rizst, mellé helyezzük a tarja szeletet, majd friss petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!

Még egy recept a következő oldalon!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3