3. Próbálj ki új szezonális zöldségeket vagy gyümölcsöket
Nagyon menő az évszakban mindenből a sütőtököset választani, ám nem ez az egyetlen őszre jellemző zöldségféle, amiből isteni szezonális ételek és italok készíthetők. Nézz utána, mi jellemző még az adott hónapra, keress hozzá illő recepteket, és színesítsd az étrendedet minden héten egy új, korábban ismeretlen alapanyaggal. Ezzel nem csak változatosabb lesz az étkezésed, hanem a hasznos tápanyagbeviteledet is növelheted.
4. Főzz melengető zöldségkrémleveseket, süss fűszeres sütiket
Az ősz beköszöntével sokunk ízlése megváltozik a főétkezéseket illetően. Kevésbé kívánjuk már a könnyed, nyárias salátákat, azonban a zöldségbevitelről ilyenkor is gondoskodni kell. Erre az egyik legjobb mód a zöldségkrémleves, ami teljesen átmelegít egy hidegebb őszi napon. Tedd a hagyományos recepteket egészségesebbé, és sűrítsd be a levest habarás helyett önmagával.
A melengető zöldséglevesek mellett ne feledkezz arról sem, hogy az ősz hivatalosan is a piteszezon kezdete. Itt az ideje, hogy süss isteni omlós almás vagy szilvás pitét, esetleg az amerikai favoritot a pumpkin pie-t, azaz a tökös pitét. A sütés közben terjengő fahéjas-fűszeres illatok garantáltan jobb kedvre derítenek, még akkor is ha odakint borongós az idő.
5. Tűzz ki egy új célt tavaszig
Ha most elkezded, még több mint öt hónapod van hátra addig, amíg ismét beköszönt a melegebb évszak. Ez bőven elég idő ahhoz, hogy az edzések és a táplálkozás kimaxolásával jobb formába kerülj, mint valaha. Nem muszáj a külsődre vonatkozó célt kitűzni, elég idő lehet ez az állóképesség vagy az erőnlét növelésére is. Kinéztél tavaszra egy szimpatikus futóversenyt, esetleg akadályfutást? Kezdj bele most a felkészülésbe, és állj nyugodt szívvel a rajthoz, amikor eljön az ideje.
Forrás: Ízes Élet