Kezdőlap Koronavírus

Koronavírus

kutyák koronavírus

Kutyákkal szűrik a koronavírusos utasokat Helsinki repterén

A speciálisan képzett kutyák majdnem 100 százalékos pontossággal képesek kiszűrni a koronavírus-gyanús utasokat Helsinki repülőterén.
iskolák bezárása osztályterem

Nagy terhet jelentene az iskolabezárás a családok számára

Az Ipsos szeptemberi kutatásának eredményei alapján a gyermekes családok háromnegyede számára jelentene nehézséget az óvodák és iskolák ideiglenes vagy tartós bezárása. A megkérdezettek 45%-ának bevallása szerint rövid távon sem lenne megoldható a gyerekek elhelyezése...
koronaszégyen

Koronaszégyen: egy újabb probléma, amit a járvány eredményezett

Corona-shaming, magyarul „koronaszégyen” – ezzel az új kifejezéssel kell megismerkedniük a munkáltatóknak a járvány második, őszi hulláma kapcsán.
németország karantén

Németország kockázatos területnek minősítette Budapestet

A kockázatos besorolás Budapest mellett Horvátországot és Ausztriát is érinti. Az innen érkezőkre kötelező házi karantén vár Németországban.
koronavírus iskola tanévkezdés

Kreativitásból ötös! Autóvá alakított iskolai padokkal a koronavírus ellen

A koronavírus-járvány melletti tanévkezdés sokaknak okozott fejfájást. Egy floridai iskola tanárai viszont remek ötlettel próbálnak enyhíteni a félelmeken.
vasúti közlekedés szájmaszk maszkviselés

Mától leszállítják a maszk nélkül utazókat a vonatokról és a buszokról

Szeptember 15-től kötelező a száj- és az orr eltakarása a MÁV-START valamint a Volánbusz járatain. Akik ennek nem tesznek eleget, kizárhatók az utazásból.
anglia utazás karantén

Karantén vár a Magyarországról Nagy-Britanniába utazókra

Leveszi Magyarországot a karanténkötelezettség alól mentesített országok listájáról a brit kormány. Szigorú előírások várnak a beutazókra.

Az új határzár miatt jelentősen csorbul a Wizz Air menetrendje

A szeptember 1-től életbe lépő határzár és utazási korlátozások miatt szeptember 7-től mindössze heti 30 Wizz Air-járat marad.
budapest bécs vasúti menetrend

Kevesebb járat közlekedik Budapest és Bécs között

A bevezetésre kerülő ideiglenes menetrend szerint Budapest és Bécs között hat, Bécs és Budapest között öt vonat közlekedik naponta.
két méter távolság távolságtartás

Eddig tartottad a két méter távolságot? Lehet, hogy rosszul csináltad!

Elképzelhető, hogy a két méter távolság, ami eddig próbáltunk tartani semmit sem ér? Kutatók szerint inkább a nyolc méter távolság adhat biztonságot.