covid oltás vakcina delta variáns koronavírus oltási hajlandoság igazolvány
A jelenleg terjedő variáns is megfertőzheti az oltottakat, azonban náluk a betegség enyhe, sok esetben pedig tünetmentes (Fotó: Freepik)

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, illetve szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. Témába vág: 9 hónapig érvényesek az európai uniós oltási igazolványok

A harmadik oltás ismét 80-90%-ra növeli a védettséget

Az első oltási akció január 6. csütörtök és január 8. szombat között lesz. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást. A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció. A központi oltópontok listája elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon.

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina – Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca – közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat, ugyanakkor a megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség.

Olvastad már legújabb híreinket?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •