babicsek bernát
(Fotó: Babicsek Bernát/Instagram)

Január 1-én, tragikus körülmények között hunyt el Babicsek Bernát színész, zenész, harmonikaművész. A 41 éves művésztől barátai, pályatársai és kollégái búcsúztak a Fókuszban. Szikora Róbert pótolhatatlan veszteségnek érzi a művész halálát, az Irigy Hónaljmirigyből Kabai László és a Barátok Közt Lacija, Tihany-Tóth Csaba is nagyon szeretett vele együtt dolgozni. Ez is érdekelhet: Szilágyi Liliána Instagram-oldalán üzeni húgának: küzdök érted!

Babicsek Bernát egy jó indulatú, kedves ember volt, aki imádta az életet

Sokan talán nem tudják, hogy Babicsek Bernát négy éven keresztül volt az R-GO együttes tagja volt. Szikora Róbert az együttes frontembere így emlékszik a fiatal harmonikással való első találkozásra: „Mikor bemutatták nekem, akkor itt leült a szobában, elővette a harmonikáját, és lenyűgözött a tudása. Lenyűgözött az, amit a színpadra is fel tudott vinni, a személyisége, amit nem lehet megtanulni. Amikor lejátszotta a produkciójat, azt mondtam neki, Bernát te közénk tartozol, te csikidámista vagy.

 

 

Babicsek Bernát utoljára december 30-án, Pokorny Liával lépett fel a Centrál színházban, a tragédia után a színésznő egy bejegyzésben emlékezett meg a fiatal művészről: „Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy – nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni.

Az Irigy Hónaljmirigy együttes tagjait is lesújtotta Babicsek Bernát halálhíre, ugyanis évekkel ezelőtt együtt dolgoztak vele a Szívós szemű Márta című számukban harmonikázott. Az együttesből Kabai László emlékezett a művészre, akit nem csak kollégájának, hanem barátjának is tartott, sokat beszélgettek és gyakran találkoztak. „Ezt az embert csak mosolyogni láttad, ő annyira imádta az életet, egy életművész volt, egy életvidám ember. Látszott rajta, hogy lubickol abban, hogy azt csinálhatja, amit szeret.” Kabai Laci szerint Bernát egy jó indulatú, kedves ember, olyan volt a természete, amilyen az élete is volt. Tipp: Nagy Feró mond beszédet Damu Roland temetésén

Ha érdekel, hogyan búcsúzott Bernáttól Détár Enikő és Tihanyi-Tóth Csaba, lapozz a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2