A smoothie ma az egyik legkedveltebb ital. Fogyasztja az, aki egészségesebben szeretne táplálkozni, az, aki fogyókúrázik, és az is, aki egyszerűen csak kényelmesen elkészíthető „ebédpótlékra” vágyik. A tavasz közeledtével pedig sokan szánják rá magukat az életmódváltásra, vagy csak az egészségesebb életmódra, amibe ezek a nagyszerű gyümölcs- és zöldségitalok kiválóan beépíthetők. Szerencsére a smoothie készítése nem nagy ördöngösség, az alábbi tippek egítségével a smoothie-nk pedig nemcsak finom, hanem egészséges is lesz.
1. Nem mindegy a sorrend
Elsőre azt hihetnénk, hogy a sorrend egyáltalán nem fontos, hiszen a hozzávalókat csak beleöntjük, beleszórjuk a turmixgépbe. Ez azonban nem igaz! A smoothie állaga ugyanis akkor lesz a legjobb, ha előbb a leveles hozzávalókat összedolgozzuk a folyadékkal, majd csak utána adjuk hozzá az alaphoz a többi hozzávalót.
2. Egészséges smoothie-ba zöldségek is kerülnek
A leveles zöldségek, mint a spenót és a kel, számos mikrotápanyaggal járulnak hozzá ahhoz, hogy igazán egészséges legyen a smoothie.
3. Friss helyett fagyasztott gyümölcs
Ha hűsítő smoothie-t szeretnénk készíteni, jobban járunk, ha plusz jégkockák helyett inkább fagyasztott gyümölcsöket teszünk bele, mivel azoktól sűrűbb, finomabb lesz a végeredmény.
Ez is érdekelhet:
További tippek a tápláló és egészséges smoothie-kért a következő oldalon.