Csicseriborsó felhasználása

A csicseriborsó felhasználása rendkívül szerteágazó. Felhasználható például levesnek fő alapanyagként, illetve zöldséglevesbe dúsításként vagy krémlevesekhez pirítva, fűszeresen feltétként. Főzelékek és zöldséges egytálételek kiegészítője. Készíthető belőle szendvicskrém, például humusz vagy például fasírt, gondoljunk csak a falafelre. 

humusz
A falafel mellett humusz még közkedvelt csicseriborsó alapú étel. (Fotó: Freepik)

Lisztje a gluténmentes étkezés egyik alappillére. Csicserilisztet vásárolni is tudunk, de otthon is elkészíthető: a száraz csicserit serpenyőben megpirítjuk, de úgy, hogy ne barnuljon nagyon meg, majd turmixgépben leturmixoljuk. Lisztje az indiai konyha számára elengedhetetlen, a bundázott, vagyis rántott zöldségek, azaz pakórák csicseriliszttel készülnek. Lisztje édességekhez is felhasználható.

Forrás: Ízes Élet

1
2