brokkolikrémleves
(Fotó: Ízes Élet)

A hűvösebb idő beköszöntével újra nagyon jól tudnak esni a laktató krémlevesek, mint például a brokkolikrémleves. Ebben a formában pedig még az is jóízűen elfogyasztja a brokkolit, aki önmagában nem rajong ezért a hasznos tápanyagokat tartalmazó zöldségért.

Brokkolikrémleves hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 db brokkoli
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • himalája só
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl növényi tejszín
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 5 dkg cheddar sajt

Brokkolékrémleves elkészítése:

brokkoli
A brokkoli rossz hírnévvel bír, pedig az egyik legváltozatosabb és legegészségesebb zöldség. (Fotó: 8photos/Freepik)

A brokkolit rózsáira szedjük, néhány darabot félreteszünk belőle. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a brokkolival együtt bő, sós vízben puhára főzzük. Eközben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát.

Turmixgép kelyhébe tesszük a puhára főtt zöldségeket, a megpirított hagymát, a növényi tejszínt és a főzőlé kb. felét. Kurkumával és ételízesítővel fűszerezzük, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

A félretett brokkolirózsákat száraz serpenyőben vagy meleg levegős fritőzben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Ezzel, valamint reszelt cheddar sajttal megszórva, újraforralva tálaljuk az elkészült krémlevest. 

Tudtad, hogy az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legégetőbb problémája? Ha érdekel például, hogyan mentheted meg a szikkadt kalácsot, olvasd el ezt a receptünket.

Forrás: Gökler Krisztina/Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •