3. Több hal

A halak rengeteg fehérjét, vitamint és ásványianyagot tartalmaznak. Igyekezz heti kétszer halat beiktatni az étrendedbe! Az olajas halaknak (pl: lazac, pisztráng, hering, szardínia) rendkívül magas az Omega-3 tartalma, mely segít megelőzni a szívbetegségeket. Választhatsz frisset, fagyasztottat vagy akár konzervet, utóbbiaknak viszont sokszor magasa sótartalma.

Ez is érdekelhet:

4. Le a finomított zsírokkal és cukrokkal!

A zsírok szükségesek az emberi szervezet számára, de fontos, hogy miből és mennyit fogyasztunk. Kétfélét különböztetünk meg: a telített és a telítetlen zsírsavakat. A túlzásba vitt telített zsír mennyisége jelentősen növeli a koleszterinszintet, ami könnyen szívelégtelenséghez vezethet. Leggyakrabban az alábbi élelmiszerekkel visszük be: zsíros húsok, kolbászfélék, vaj, kemény sajtok, tejszín, sütemények, kekszek. Ezek helyett válasszunk inkább növényi olajokat a főzéshez és magvakat csemege gyanánt.

5. Cukor

A legtöbb előre elkészített élelmiszer tele van cukorral. A cukros ételek és italok fogyasztása a fogak romlásához vezethet, főleg, ha a fő étkezések között fogyasztjuk őket. Ezek helyett igyekezzük a természetes édesítőket előnyben részesíteni, úgyis mint méz, agave-, vagy juharfaszirup!

A következő oldalon további tippek várnak, amik az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlenek.

1
2
3