3. Ne legyünk túl szigorúak magunkhoz, ne akarjunk rögtön mindent megváltoztatni
Sokkal nagyobb eséllyel tudunk hosszú távú új szokásokat kialakítani akkor, ha csak fokozatosan változtatjuk meg a régieket, és hagyunk időt, hogy megbarátkozzunk az új életmóddal. Nem kell egyik napról a másikra kidobni a kamrából minden egészségtelennek titulált élelmiszert. Elég, ha minden vásárlás alkalmával változtatunk egy apróságon. Kezdetnek már az is elég, ha nem a fehér lisztet, hanem inkább a rozs- vagy zabpehelylisztet vesszük le a polcról, ha a fehér- és barnacukor helyett eritritet vagy nyírfacukrot választunk, vagy éppen ha a zsíros tej helyett növényi tej kerül a kosarunkba. Néhány hét vagy hónap múlva azt vesszük majd észre, hogy szinte észrevétlenül cserélődtek le a korábban használt alapanyagok egészségesebb változatokra, hiszen mindvégig finomakat ehettünk, megvonások nélkül.
Forrás: Ízes Élet