Beszterce rózsája lett az Ország Cukormentes Tortája
Idén jubileumi 10. alkalommal rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Ország Tortája versennyel párhuzamosan a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez. Az Ország Cukormentes Tortája döntőseit ebben a cikkünkben mutattuk be.
Az idei győztes a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi. A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm. A torta a cukorbetegek számára is jó választás lehet, és persze mindenkinek, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.
A Napraforgó mellett a Beszterce rózsája torta is hamarosan megkóstolható lesz az ország számos cukrászdájában.
Ezek a cikkeink is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:
- 3 hűsítő koktél, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz
- Chandon Garden Spritz: Megkóstoltuk az idei nyár slágeritalát, a narancslikőrrel bolondított pezsgőt
- Aromatérkép segít eligazodni a borok között. Neked melyik ízvilág a kedvenced?
Forrás: cukraszat.net