Koktél unicum barista riserva
Te is elkészítheted otthon a legkedveltebb koktélokat (fotó: pexels/andrea piacquaido)

Eleged van a kánikulából? Szeretnél egy igazán frissítő koktélt szürcsölni meccsnézés közben? Akkor összeállításunkat neked ajánljuk! Olyan könnyen elkészíthető koktél receptekkel készültünk, amelyekhez nem kell szaktudás. Fogj tehát egy jó nagy poharat és élvezd a hűsítő ízeket!

A legkedveltebb, leghűsítőbb koktél receptek

Gondoltad volna, hogy a három legkedveltebb koktélt te is könnyedén elkészítheted otthon? Sokan mégsem mernek belevágni, pedig egyszerűbb, mint hinnéd. Nincs hozzájuk másra szükséged, mint egy kis szódára, egy kis üdítőre, valamint egy kis alkoholra. No meg persze a kihagyhatatlan jégkockákra. De nézzük, melyik a három legkedveltebb koktél!

1. Cuba Libre

Cuba Libre
Egy hűsítő rumos finomság a Cuba Libre

A Cuba Libre egy egyszerűen elkészíthető, ámde annál izgalmasabb utazás az ízek és a történelem birodalmában. A ’70-es és ’80-as években különösen népszerű koktélt a Nobel-díjas író, Ernest Hemingway is gyakran emlegette regényeiben. Elkészítéséhez először vegyél elő egy magasabb falú poharat. Ebbe csavard bele egy fél lime levét, majd töltsd fel jéggel. Ezt követően ízlésednek megfelelően adj hozzá jégkockákat, illetve 5 centiliter fehér rumot. Végül öntsd fel az egészet 12 centiliter otthon elkészített Pepsi kólával, díszítésként pedig egy-két lime szeletet tegyél a pohár szélére.

Ha most azon gondolkozol, hogyan készíts otthon kólát, akkor segítünk. A SodaStream gépeivel ugyanis már otthon is elkészítheted a világszerte kedvelt frissítőket: Mostantól otthon is készíthetsz Pepsit! Bízd magad a SodaStreamre!

2. Vodka-7-Up

Vodka-7-Up
Fanyar ízével a vodka bármikor lehűt

A 7UP és a karakteres ízű vodka párosítása az egyik legnépszerűbb nyári frissítő. A könnyed, buborékokban úszó édes-fanyar 7UP íze ugyanis mesterien tompítja az alkoholos ital erős ízét. Ez a koktél ráadásul pillanatok alatt megvan, mert nincs hozzá másra szükséged, csak 7UP szörp koncentrátumra, vodkára és egy lime-ra. Elkészítéséhez először tegyél jó sok jégkockát egy magasabb falú üvegpohárba. Ezután önts rá 40-50 milliliternyi, előre hűtött vodkát. Végül pedig add hozzá az otthon elkészített 7UP üdítőt, díszítésképpen pedig tegyél a pohár szélére egy középen bevágott lime karikát.

3. Mojito

A Mojito koktél hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend idehaza, sokáig a nyári fesztiválok slágere volt. Ma már nagyon könnyen elkészíthető akár otthon is. Ez az ital amellett, hogy karakteres ízvilágot testesít meg, még frissítőként is jóleshet a forró nyári estéken a benne lévő mentalevek üdítő hatása miatt. Elkészítéséhez először is tegyél néhány mentalevelet egy magas falú széles üvegpohár aljába. Ezután önts rá 2 centiliter cukorszirupot, majd egy kanállal alaposan nyomkodd össze a mentaleveleket és a szirupot. Egy félbevágott lime levét teljesen facsard bele a pohárba, majd önts rá 4 cl fehér rumot. Végül töltsd rá az otthon elkészített szódát, majd néhány mentalevéllel díszítve a koktél már tálalható is. Ha szeretnéd, akkor egy kevés Agnostura likőrrel még inkább megbolondíthatod a koktélt.

Mojito
Továbbra is az egyik legkedveltebb ital a Mojito

További nyári receptekre is kíváncsi vagy? Akkor olvasd el anyagainkat: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •