SodaStream
Élvezd otthon a Pepsi ízeket!

100 évvel ezelőtt indult útjára a ma is nagy népszerűségnek örvendő szóda története. Ki fröccs mellé, ki egy jó minőségű szörpből készült italhoz, de akad olyan is, aki csupán jéghideg frissítőként fogyasztja. Az egyik legnagyobb hazai otthoni szódagyártó cég most egy újfajta megközelítését hozta el a buborékos csodának. Mutatjuk, mivel rukkolt elő a SodaStream.

Egy kis szódatörténelem

1903-ban napvilágot látott az első 12 kilós szénsavasító patron, amelyet elsőként az angol királyi család használt. Majd’ 50 évvel később már a háztartások is élvezhették a szódafogyasztás csodáját, hiszen a kisebb kiszerelésű adagok értékesítése is elkezdődött, amelyhez 14 féle szörpöt kínált a gyártó. Újabb meghatározó évtizedek következtek, melynek eredményeképpen 1998-ban elkészült a Jet készülék, amellyel otthon is előállíthatóvá vált a szóda. Ezt követően rohamos léptékben kezdett fejlődni az otthoni szódagyártás, melynek első lépcsőfokát a több mint 200 ízben elérhető szörpök jelentették. 2018-ban a Pepsi meglátta a lehetőséget a SodaStream innovációjában, így még abban az évben megvásárolta a céget. Egy évvel később, amikor egyre többen felismerték a környezettudatos életmód fontosságát, a szódagépek eladási rátája 90 százalékkal megnőtt. Ma már számos háztartás szerves részét képezi az otthoni szódagyártó készülék, és egyre többen ismerik fel hasznosságát.

Hazánkban ma 200 ezer háztartásban található meg a SodaStream gép. Ezek a családok pedig, ha csupán egy palackot használnak a szódagyártásra, akkor is 2500 darab PET palacktól mentik meg a világot két év alatt. A gyártó mindemellett 2022 második felétől a műanyag palackok kivonását tervezi, helyette fémpalackokra állna át. Ami pedig még ennél is jobb hír, hogy a Pepsi-rajongók idén májustól már otthon is készíthetnek maguknak kólát.

SodaStream
A Pepsit is élvezheted mostantól otthonod kényelmében

Otthon készül a Pepsi

A SodaStream tavaly kezdte meg a PepsiCo szörpök bevezetését. Kezdetben csupán négy európai országban volt elérhető, ám idén már a hazai boltok polcain is elérhetőek. A szódavízkészítő gépekhez az alábbi ízeket érheted el itthon: klasszikus Pepsi, Pepsi Max, 7up, 7upFree, Mirinda és a Mirinda Light.

“Az ikonikus PepsiCo ízek bevezetése fontos mérföldövet jelent a SodaStream missziójában, amelynek célja, hogy úgy tegye elérhetővé a legjobb ízeket a vásárlók számára, hogy közben óvja a Földünket – emelte ki Eyal Shohat, a SodaStream vezérigazgatója. – Ezzel a lépéssel a SodaStream felhasználók képesek lesznek kényelmesen, otthon elkészíteni a kedvenc Pepsi üdítőjüket a SodaStream szénsavasvíz készítő gépekkel, és a többször használatos szénsavasító palackjaival.”

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •