3. Fetával vagy más sósabb sajttal és olajbogyóval
Morzsoljunk fetát az újkrumplira, majd keverjük össze olajbogyókkal és pici olívaolajjal. Önmagában vagy csirke- és pulykasült mellé is remek választás, egy falat Görögország!
4. Tárkonnyal és petrezselyemmel
A tárkony a ragulevesek sztárja. De miért ne cserélhetnénk a krumplikörethez szánt, jól megszokott petrezselyem felét tárkonyra?
5. Bazsalikommal, mozzarellával és koktélparadicsommal
Ha már szó esett Görögországról, ne hagyjuk ki a másik mediterrán kedvencet, Olaszországot se! A népszerű caprese saláta ízei könnyen belecsempészhetők a krumpliköretbe, csak adjunk a főtt vagy pirított burgonyához felezett koktélparadicsomokat, mini mozzarella gömböket és sok-sok friss bazsalikomot. Locsoljuk meg jóféle olívaolajjal, és el is készültünk.
6. Baconnel és vajjal
Akár serpenyős burgonyát készítünk, akár tepsis hasselback krumplit, a vaj csodás ízt ad a sülő zöldségnek. Ha a hasselbackra esik a választásunk, a sűrűn beirdalt krumplit sütés közben többször kenjük át vajjal, a sütés második felében pedig tegyünk a résekbe vékonyra szelt bacont.
A következő oldalon további újkrumpli receptek várnak.