2. Mézeskalács granola
Ha ráérzünk az otthoni granolakészítés ízére, többet biztosan nem fogunk boltban vásárolni. Nem csak azért, mert sokkal olcsóbb, hanem mert így biztosak lehetünk benne, hogy nem tartalmaz semmilyen felesleges adalékanyagot, és ízlésünk szerint válogathatjuk össze a hozzávalókat.
Hozzávalók (1 tepsihez):
- 10 dkg nagy szemű zabpehely
- 5 dkg puffasztott quinoa
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg hámozott tökmag
- 4 dkg napraforgó
- 3 dkg aprított mandula
- 4 dkg goji bogyó
- 1 ek. fahéj
- 2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg méz
- 2 ek. vaníliaaroma
- 4 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra alul-felül sütéssel.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a puffasztott quinoát, a magvakat, a goji bogyót, a fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd hozzácsorgatjuk a mézet, a vaníliaaromát és a kókuszolajat is. Kézzel alaposan összekeverjük, hogy minden részét érje a méz és az olaj. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és teljesen elegyengetjük, hogy ropogósra tudjon sülni a granola.
Az előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 perce. 10 percenként megkevergetjük, hogy egyenletesen süljön át az egész keverék. Hidegre hűlve fogyaszthatjuk, befőttes üvegben tárolva néhány hétig eláll. Tökéletes gasztroajándék karácsonyra.
A következő oldalon további karácsonyi gasztroajándék vár.