A quinoa édességnek is jó: Málnás keksz
Hozzávalók:
- 10 dkg quinoa
- 15 dkg málna
- 1 db banán
- 1 db tojás
- 7 dkg rizsliszt
- 5 dkg eritrit
Elkészítés:
A quinoát mosást követően háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A banánt és a málna felét villával pépesítjük, a másik felét feldaraboljuk. A tojás felverjük, majd összekeverjük a pépesített banánnal és málnával, az eritrittel, végül pedig a megpuhult quinoával és a rizsliszttel.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokból kekszeket formázunk. A maradék feldarabolt málnával díszítjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
Korábbi receptajánlóink:
- Itt az új reggeli őrület, a japán palacsinta! Mutatjuk, hogyan készítsd
- Kihagyhatatlan recept! Így készül a híres Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója
- Könnyű hétvégi vacsora fél óra alatt: sütőben sült lazac és parmezános spárga
Forrás: Ízes Élet