Japán palacsinta
(fotó: flickr.com/grace chan)

Ha tudni szeretnéd milyen érzés lehet egy felhőbe harapni, akkor készítsd el a legújabb reggeli finomságot, a japán palacsinta receptjét. Garantáltan nem fogsz csalódni.

Egy falat felhő

Ha te is kedveled a tojásfehérjéből készült édességeket, akkor a japán palacsinta minden bizonnyal neked való. A légiesen könnyed, már-már remegős finomság már évszázadok óta a közel-keleti kultúra meghatározó napindítója. Elkészülte után csupán a képzelet szab határt annak, hogy milyen feltéttel tálalod. Kínálhatsz mellé gyümölcsöt, csokiöntetet, mogyorókrémet, de még a jégkrém is jól áll neki.

Japán palacsinta
(fotó: wikimedia.org)

Elkészítésénél az összeállítással biztosan nem lesz gondod. A sütés része azonban már egy picit koncentráltabb odafigyelést igényel. A pufi palacsinta nyitja ugyanis, hogy fedő alatt kell sütni. De ne ess pánikba, mutatjuk lépésről lépésre, hogyan végezd a japán palacsinta sütését.

A japán palacsinta profi sütése

Ha megfelelően összeállítottad a tésztát, akkor nincs más hátra, mint a sütés. Ehhez végy egy tapadásmentes serpenyőt, amelynek az aljára tegyél egy csepp olajat, vagy egy kis vajat. Fogj egy merőkanalat, vagy akár egy fakanál is jó szolgálatot tehet. Helyezz a serpenyő közepére egy kupac tésztát. Ahhoz, hogy minél nagyobb és pufibb, remegősebb palacsintát kapj, helyezz minél több réteget egymásra. Ha készen van a tészta réteged, akkor tégy két teáskanál vizet a serpenyőbe, majd tégy rá egy fedőt. Ügyelj arra, hogy alacsony lángon süsd a japán palacsintát. Amikor már szép aranybarna az alja, fordítsd meg, tégy alá megint egy kis vizet, majd a fedőt és várj újfent 2-3 percet. Ha mind a két oldala megsült, tálalhatod is pufi kis mennyországot.

Japán palacsinta
(fotó: flickr/hideki)

4 adaghoz az alábbi tészta receptet használd:

  • 2 darab tojás (szétválasztva)
  • 1 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál liszt 
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1.8 evőkanál cukor

A tojásokat válaszd szét. A felvert sárgájához keverd hozzá a tejet és a vaníliakivonatot. Amint ezzel megvagy, óvatosan keverd hozzá a lisztet, amelyben elvegyítetted a sütőport. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és apránként vegyítsd hozzá a cukrot is. Ha ezzel elkészültél, akkor a habot óvatosan forgasd a sárgájából készített masszához. Ügyelj arra, hogy ne törjön össze a kemény hab.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Ha pedig egyszer elkészíted ezt a reggeli finomságot, garantáljuk, hogy a vasárnapi reggelik része lesz a jövőben is.

További recepteket itt találsz: 

(forrás: sobors.hu)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •