Málnás, nutellás bundás kenyér
(forrás: streetkitchen.hu)

Azt szokták mondani, hogy minden ember ízlése más és más, emiatt pedig nem éri meg összeveszni. Mi teljes mértékben egyetértünk ezzel az állítással, de a most következő receptre azért egy kicsit felkaptuk a fejünket. A legújabb bundás kenyér recept biztosan megosztó lesz még az ínyencek között is.

A szívmelengető bundás kenyér

Azzal, ha jól sejtem, mindannyian egyet érthetünk, hogy a bundás kenyér finom. Ám ahány ház, annyi elkészítési szokás. Van ahol magában fogyasztják, megint máshol tejföllel és sajttal kínálják, de vannak, akik az örök kedvenc ketchupos verziójára esküsznek. Azt azonban kevesen tudják, hogy tulajdonképpen kis hazánk az egyetlen olyan ország, ahol a sós változatát fogyasztják ennek a nem éppen könnyed reggelinek. A legtöbb külföldi országban bizony a bundás kenyér egy édes reggelizős étel. Leginkább porcukorral, vagy lekvárral kínálják. De olyan is előfordul, hogy kenyér helyett kaláccsal készítik.

Bundás kenyér
Még meglepőbb verzió az egyszerre édes és sós bundás kenyér (pixabay/LAWJR)

Most mi is egy olyan reggeli receptet szeretnénk nektek bemutatni, ami az édes vonalat képviseli. Fördős Zé, egy ország konyhafőnöke egyenes esküszik a kalóriában gazdag málnás, nutellás bundás kenyérre. Noha ebben az esetben nem is kenyérrel, hanem kaláccsal készül az ínycsiklandozó finomság. Ha van otthon egy kis fagyasztott málnád, egy kis adag krémsajtod, némi tojásod és kalácsod, akkor ne gondolkozz! Feltétlenül készítsd el az egyik legkiadósabb reggelit, amit mostanában hallottál.

Ha nincs ötleted, mi legyen az ebéd, vagy a vacsora, segítünk:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •