vezetes papucsban
A flip flop papucs nem alkalmas autóvezetésre!; fotó: Pinterest

Nyáron a hosszabb utazások mellett néha csak néhány percre ugrunk be az autóba (akár fürdőruhában és papucsban), hogy lemenjünk a strandra vagy elrohanjunk fagyiért. A rövid út és a nyári szokások azonban nem jelentik azt, hogy felrúghatjuk a közlekedési szabályokat. A vezetés papucsban különösen veszélyes, ráadásul a melegben még a figyelmünk is lankad. A balesetek kockázata megnő, pedig elég lenne az alábbi tanácsokat betartani ahhoz, hogy a vezetés nyáron is gondtalan és bírságmentes legyen.

Vezetés papucsban: szóba sem jöhet

A tipikus strandviselet nem alkalmas autóvezetésre. A strandpapucs például beakadhat a pedálokba, és megakadályozhat a megfelelő reagálásban, korlátozhatja a lábak szabad mozgását. A legtöbb európai országban a vezetés papucsban vagy mezítláb akár büntetést is vonhat maga után. A járművezetőnek mindig olyan ergonomikus lábbelit kell viselnie, amelyben megfelelően tud vezetni.

A másik nyári szokás, amikor félmeztelenül vagy fürdőruhában ülünk be az autóba (az Európai gépjármű Bizottság Alapítványa szerint a járművezetők 25%-a így vezet), ám ebben az esetben a biztonsági öv felhorzsolhatja a testbőrt. Ha elviselhetetlen a meleg az autóban, a strandöltözet helyett a szakértők azt javasolják, hogy nyissuk ki egy percre az ajtókat és az ablakokat indulás előtt, így kiszellőzik a belső tér.

További, biztonságos vezetést segítő tippek a következő oldalon. Lapozz!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3