bundás kenyér
(Fotó: I Do Nothing But Love/Unsplash)

A bundás kenyér szinte mindenkinek a felhőtlen gyerekkort juttatja eszébe. Felnőtt fejjel azonban hajlamosak vagyunk hanyagolni, hiszen nem éppen a legegészségesebb, és némileg időigényes az elkészítése. Habár a hagyományos változat is szuper, mi most egy-egy töltött verziót mutatunk be nektek.

Sós, töltött bundás kenyér

Hozzávalók (4 darabhoz):

  • 8 szelet toast kenyér
  • vaj vagy margarin
  • 16 vékony szelet kolbász
  • 5 dkg apróra vágott vagy lereszelt sajt (pl. trappista)
  • 1 tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 dkg tejföl
  • kb. 0,3-0,5 dl tej
  • 3-4 dkg vaj vagy margarin a sütéshez

Elkészítés: 

Valamennyi kenyérszelet egyik oldalát megkenjük vajjal vagy margarinnal. A szeletek felére kolbászkarikákat és sajtot teszünk, majd ráfordítunk mindre még 1-1 szelet megvajazott kenyeret. Óvatosan összenyomjuk.

A masszához a tojást sózzuk, borsozzuk, kikeverjük a tejföllel és a tejjel. Megmártjuk benne a kenyereket, majd egy serpenyőben, a megolvasztott vajon vagy margarinon, egyszer megfordítva átsütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Zöldségekkel tálaljuk.

A következő oldalon az édes bundás kenyér, azaz a french toast receptjét találod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2