Édes bundás kenyér, a french toast

bundás kenyér french toast
(Fotó: Joseph Gonzalez/Unsplash)

Hozzávalók (4 darabhoz):

  • 8 szelet toast kenyér
  • sajtkrém
  • 4 púpozott teáskanál áfonyalekvár
  • 1 tojás
  • 5 dkg tejföl
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • kb. 0,3-0,5 dl tej
  • 3-4 dkg vaj vagy margarin a sütéshez

Elkészítés:

Valamennyi kenyérszelet egyik oldalát megkenjük sajtkrémmel. A szeletek felére áfonyalekvárt kanalazunk, majd ráfordítunk mindre még 1-1 szelet sajtkrémmel megkent kenyeret. Óvatosan összenyomjuk.

A masszához a tojást kikeverjük a tejföllel, a vaníliával és a tejjel. Megmártjuk benne a kenyereket, majd egy serpenyőben, a megolvasztott vajon vagy margarinon, egyszer megfordítva átsütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2