Miért egészséges a kivi?
Jó a bőrnek és hajnak. A kivi nagyon sok C-vitamint tartalmaz, amelynek köszönhetően a bőr feszesebb és fiatalosabb lesz, valamint a hajat is erősíti. Immunerősítő szerepe sem hanyagolható el. Legtöbben a narancsra és citromra gondolnak, ha magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöt kell megnevezni, ám két kis kiviben éppen annyi C-vitamin található, mint egy közepes narancsban. A kivi fogyasztása egészséges, hiszen támogatja az emésztést: sok-sok rostot tartalmaz, emellett pedig található benne egy olyan enzim, amely segíti lebontani a fehérjéket, ezzel javítva az emésztőrendszer hatékonyságát. Sőt! A fogyásban szintén segíthet. Kalóriatartalma alacsony, ám tele van tápanyagokkal, és rostokkal. Antioxidánsai pedig hozzájárulhatnak számos betegség kialakulásának megelőzéséhez.
Hogyan fogyasszuk?
A sokoldalú gyümölcs kerülhet limonádéba, smoothie-ba, készíthetünk kivis gyümölcsjoghurtot belőle. A fehérjéket lebontó enzim miatt meglepően hatásos marinádokat is kikeverhetünk belőle. Vékonyra vágott szeleteit pedig tehetjük húsokra és halakra.
Forrás: Ízes Élet/Good Housekeeping