Marton Adrienn fehér csokis-áfonyás müzliszelete

HOZZÁVALÓK (2 főre)

MÜZLI SZELETHEZ

80 g Szőlőmag olaj 160 g Zabpehely

50 g Mandula apróra vágott 80 g Pörkölt mogyoró

50 g Pisztácia apróra vágva

40 g Mazsola

10 db Aszalt sárgabarack 2 marék Aszalt áfonya 280 g Méz

20 g Kókuszreszelék 20 g Puffasztott köles 1 ek Mandulaliszt

1 csipet Só

1 tábla Fehér csokoládé

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

Ízlés szerint egy kis vanília őrlemény

laktató uzsonna müzli

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
  3. Egy nagy tálba keverjük simára a szőlőmag olajat, a mézet, és a vanília őrleményt.
  4. Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a durvára vágott magvakat, az összeaprított aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket és a mandulalisztet.
  5. Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz úgy, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta. Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’tésztát’’.
  6. Addig süssük, míg szép aranybarna színe nem lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig.
  7. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük. Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből és fordítsuk fejjel lefelé, hogy a sütőpapírt mihamarabb letudjuk húzni róla.

A fehér csokoládét egy kisebb edénybe megolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsurgatjuk vele a müzlit. Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjunk belőle. Légmentes tároló edényben 5 napig is eláll.

A cikk a következő oldalon dupla csokis kakaóscsigával folytatódik. 

1
2
3
4