Marton Adrienn fehér csokis-áfonyás müzliszelete
HOZZÁVALÓK (2 főre)
MÜZLI SZELETHEZ
80 g Szőlőmag olaj 160 g Zabpehely
50 g Mandula apróra vágott 80 g Pörkölt mogyoró
50 g Pisztácia apróra vágva
40 g Mazsola
10 db Aszalt sárgabarack 2 marék Aszalt áfonya 280 g Méz
20 g Kókuszreszelék 20 g Puffasztott köles 1 ek Mandulaliszt
1 csipet Só
1 tábla Fehér csokoládé
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint egy kis vanília őrlemény
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
- Egy nagy tálba keverjük simára a szőlőmag olajat, a mézet, és a vanília őrleményt.
- Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a durvára vágott magvakat, az összeaprított aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket és a mandulalisztet.
- Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz úgy, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta. Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’tésztát’’.
- Addig süssük, míg szép aranybarna színe nem lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig.
- Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük. Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből és fordítsuk fejjel lefelé, hogy a sütőpapírt mihamarabb letudjuk húzni róla.
A fehér csokoládét egy kisebb edénybe megolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsurgatjuk vele a müzlit. Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjunk belőle. Légmentes tároló edényben 5 napig is eláll.
A cikk a következő oldalon dupla csokis kakaóscsigával folytatódik.