Laktató uzsonna de luxe: házi dupla csokis kakaóscsiga

HOZZÁVALÓK (10 darabhoz)

KAKAÓS CSIGA TÉSZTA

50 dkg Liszt

10 dkg Margarin

2 dl Tej

1 db Tojás

25 g Élesztő

2ek Kakaópor

2 ek Olaj

1 cs Vaníliás cukor

2 ek Cukor

1 csipet Só

kakaóscsiga uzsonnára

ELKÉSZÍTÉS

  1. Langyosítsuk fel a tejet és morzsoljuk el benne a friss élesztőt, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet szitáljuk át egy tálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd jól dolgozzuk el. Készítsünk a tésztánk közepébe egy lyukat és tegyük bele a tojást és a felfuttatott élesztőt.
  3. Alaposan dagasszuk meg, gömböt formázva belőle és tegyük egy kilisztezett tálba, letakarva, meleg helyen 1 órán keresztül duplájára kelesszük.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtsuk ki, kenjük meg étolajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a cukrozott kakaóval.
  5. A téglalap kisebbik oldaláról kezdve tekerjük fel szorosan a tésztát. Egy vékony cérna vagy damil segítségével a tekercs alá nyúlunk és keresztezve elvágjuk a tésztánkat. Ezzel a technikával nem fognak a fekete – fehér rétegek elmosódni és megmaradnak a csigaformák.
  6. A csigákat az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy kicsit távolabb. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. 180 fokon 20 perc alatt légkeveréses programon megsütjük őket.

TÁLALÁS

Porcukorral megszórva tálaljuk.

A cikk a következő oldalon egy szokatlan szendviccsel folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4