Ha tudni szeretnéd milyen érzés lehet egy felhőbe harapni, akkor készítsd el a legújabb reggeli finomságot, a japán palacsinta receptjét. Garantáltan nem fogsz csalódni.
Egy falat felhő
Ha te is kedveled a tojásfehérjéből készült édességeket, akkor a japán palacsinta minden bizonnyal neked való. A légiesen könnyed, már-már remegős finomság már évszázadok óta a közel-keleti kultúra meghatározó napindítója. Elkészülte után csupán a képzelet szab határt annak, hogy milyen feltéttel tálalod. Kínálhatsz mellé gyümölcsöt, csokiöntetet, mogyorókrémet, de még a jégkrém is jól áll neki.
Elkészítésénél az összeállítással biztosan nem lesz gondod. A sütés része azonban már egy picit koncentráltabb odafigyelést igényel. A pufi palacsinta nyitja ugyanis, hogy fedő alatt kell sütni. De ne ess pánikba, mutatjuk lépésről lépésre, hogyan végezd a japán palacsinta sütését.
A japán palacsinta profi sütése
Ha megfelelően összeállítottad a tésztát, akkor nincs más hátra, mint a sütés. Ehhez végy egy tapadásmentes serpenyőt, amelynek az aljára tegyél egy csepp olajat, vagy egy kis vajat. Fogj egy merőkanalat, vagy akár egy fakanál is jó szolgálatot tehet. Helyezz a serpenyő közepére egy kupac tésztát. Ahhoz, hogy minél nagyobb és pufibb, remegősebb palacsintát kapj, helyezz minél több réteget egymásra. Ha készen van a tészta réteged, akkor tégy két teáskanál vizet a serpenyőbe, majd tégy rá egy fedőt. Ügyelj arra, hogy alacsony lángon süsd a japán palacsintát. Amikor már szép aranybarna az alja, fordítsd meg, tégy alá megint egy kis vizet, majd a fedőt és várj újfent 2-3 percet. Ha mind a két oldala megsült, tálalhatod is pufi kis mennyországot.
4 adaghoz az alábbi tészta receptet használd:
- 2 darab tojás (szétválasztva)
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 1.8 evőkanál cukor
A tojásokat válaszd szét. A felvert sárgájához keverd hozzá a tejet és a vaníliakivonatot. Amint ezzel megvagy, óvatosan keverd hozzá a lisztet, amelyben elvegyítetted a sütőport. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és apránként vegyítsd hozzá a cukrot is. Ha ezzel elkészültél, akkor a habot óvatosan forgasd a sárgájából készített masszához. Ügyelj arra, hogy ne törjön össze a kemény hab.
Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Ha pedig egyszer elkészíted ezt a reggeli finomságot, garantáljuk, hogy a vasárnapi reggelik része lesz a jövőben is.
További recepteket itt találsz:
- Kihagyhatatlan recept! Így készül a híres Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója
- Könnyű hétvégi vacsora fél óra alatt: sütőben sült lazac és parmezános spárga
- Málnás, nutellás bundás kenyér: bevállalnád ezt a reggeli finomságot?
- Mutatjuk, hogyan készítheted el Hawaii legmenőbb ételét, a Poké bowl-t
(forrás: sobors.hu)