Grill-kisokos nem csak kezdőknek
6. Csak semmi bökdösés!
Hiába csábító villával „bökdösni” a sülő húst, próbáljunk úrrá lenni magunkon, és csak fogóval forgassuk. A szurkálás hatására ugyanis a hús nedvei kifolynak, és oda a szaftos végeredmény!
7. Le a grillről!
A már elkészült húsokat ne a grillrácson tartsuk melegen, ott ugyanis könnyen kiszáradhatnak. Vegyük le, és csomagoljuk alufóliába fogyasztásig.
8. Zöldségválasztó
A grillezéshez azok a zöldségek a legmegfelelőbbek, amelyek kevés vizet tartalmaznak. Ilyen például a paprika, a gomba, a kukorica és a padlizsán. A zöldségeket, vajjal, sóval, (zöld)fűszerekkel ízesítve, grilltálcán tegyük a grillre. Olivaolajat is locsolhatunk rájuk.
9. Egyes pácok más bánásmódot igényelnek
Az olyan pácokat, amelyek cukrot tartalmaznak (ilyen például a barbecue szósz), csak a sütés befejezése előtt kenjük a húsokra, hiszen a cukor a hő hatására könnyen megéghet. Ez a rövid idő pedig elegendő arra, hogy szépen karamellizálódjon a cukor, de ne váljon égetté és keserűvé.
10. Frissítő gyümölcsök
Gyümölcsöket is grillezhetünk. A banán, az ananász vagy a barack tökéletes desszert lehet egy gombóc vaníliafagyival megkoronázva.
A grillszezon legjobb receptjeit itt találod:
- Nyársra tűzött falatok – így lesz a legfinomabb a saslik
- Street food otthon: Triplán húsos hot dog, majonézes salátával
- Így készül a hamisítatlan argentin marhasteak!
Forrás: Frisch Gekocht via Ízes Élet