hot dog
(Fotó: Freepik)

A nyár utolsó hónapjába „muszáj” mindent belesűríteni: még egy kis grillezés, még egy jeges kávézás/teázás, még egy gyümölcsös pite… És még egy nyárias street food! Az alábbi hot dog pofonegyszerűen elkészíthető, de a végeredmény mégis olyan, mintha a legmenőbb balatoni bisztró étlapjáról ugrott volna ki. 

Húsimádó hot dog

Hozzávalók (4 személyre): 

A salátához: 

  • 25 dkg tejföl 
  • 10 dkg majonéz 
  • 2 evőkanál mustár 
  • só, őrölt fekete bors 
  • 1 konzerv csemegekukorica 
  • 1 kígyóuborka 

A hot doghoz: 

  • 20 dkg pulykahús/sertés (comb, lapocka)
  • 2 evőkanál olaj 
  • só, őrölt fekete bors 
  • 8 dkg kockázott bacon 
  • 1 nagy fej vöröshagyma 
  • 4 evőkanál ketchup 
  • 4 szál pulyka-/sertésvirsli 
  • 4 db hot dog kifli 
  • 4 kis csemegeuborka 

A salátához a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk. Hozzáforgatjuk a lecsepegtetett kukoricát, a megmosott, kis kockákra vágott uborkát, majd összekeverjük. Az elkészült salátát tálalásig hűtőbe tesszük. 

A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, esetleg egyéb fűszerkeverékkel ízesítjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és átsütjük rajta a húst. Amikor elkészült, szedőkanállal kivesszük, félretesszük, majd mehet a helyére a serpenyőbe a bacon és a megpucolt, felcsíkozott hagyma, amit jól lepirítunk.

A sült húst vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a ketchuppel. Közben a virsliket hagyományos módon megfőzzük. A hot dog kifliket megmelegítjük, bevágjuk, és megtöltjük a ketchupös pulykával, a virslikkel, a felkarikázott csemegeuborkával és a hagymás baconnel. A behűtött majonézes salátával tálaljuk. 

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •