4. Mindig ugyanazokat az ételeket esszük
Mindenkinek megvannak a kedvenc ételei, ám ez nem jelenti azt, hogy kizárólag ezeket kellene fogyasztani. Még akkor sem, ha a kedvencek történetesen egészségesek. Törekedjünk a változatosságra, hogy minden fontos vitaminhoz vagy ásványi anyaghoz hozzájussunk.
5. Mindent gluténmentesre készítünk
Az utóbbi időben divattá vált, hogy azok is gluténmentesen táplálkoznak, akik nem gluténérzékenyek, illetve semmiféle negatív élettani hatást nem tapasztalnak glutént tartalmazó étel elfogyasztásakor. Nem arról van szó, hogy a gluténmentes étrend nem lehet egészséges és kiegyensúlyozott, de tény, hogy a glutén elhagyásával sokkal nehezebb megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és rostot juttatnunk a szervezetünkbe.
6. Kóstolás nélkül sózunk
Ne nyúljunk automatikusan a sószóró után! Vannak ételek, amelyek só nélkül (vagy éppen egy kevés sóval) is finomak. Első a kóstolás, csak akkor sózzunk, ha szükséges!
7. Nem eszünk gyümölcsöket a cukortartalmuk miatt
Pedig ez a legrosszabb étkezési szokások egyike! A gyümölcsök nem finomított cukrot, hanem gyümölcscukrot tartalmaznak, emellett pedig magas a rosttartalmuk. A rost egyébként lassítja a fruktóz (azaz a gyümölcscukor) felszívódását a véráramban, javítja az emésztést, illetve növeli a jóllakottság érzetét.
8. Kiolvasztjuk az ételeket a konyhapulton vagy a mosogatóban
Ha ezt tesszük, ideális környezetet teremtünk a baktériumoknak, ez pedig különböző betegségek kialakulásához vezethet. Sokkal biztonságosabb éjszaka a hűtőben (vagy ha sürgős, a mikróban) kiolvasztani a fagyasztott élelmiszereket.
Forrás: Ízes Élet/The Healthy