eskuvoi smink pixabay erikac1507
Mint ahogy az élet számos más területén, az esküvői smink esetében is a személyiség kapja a legnagyobb szerepet; fotó: Pixabay/erikac1507

Meghívottként is nagy kihívás, hogy mit vegyünk fel egy esküvőre, ám ha a nagy napon mi kelünk egybe szerelmünkkel, tényleg mindennek tökéletesnek kell lennie. A helyszín, a dekoráció, az autó, a virág, a ruha mellett természetesen a sminknek is. Szabó Doris, az AVON sminkmestere most megosztja velünk, hogy 2019-ben milyen trendek uralkodnak az esküvői smink terén.

Ne a nagy nap alkalmából kezdjünk kísérletezni

A szakértő legfontosabb tanácsa erre a szezonra, hogy mindenképpen olyan sminket válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, nem túl idegen tőlünk, passzol az esküvő stílusához és még a vőlegény ízlésvilágához is. Ha a hétköznapokban nem vagyunk make up rajongók, ne az menyegzőnk napján kezdjünk kísérletezni az erős sminkekkel. Ebben az esetben válasszunk lágy, pasztelles, barackos vagy éppen korallos make upot. Utóbbi nem mellesleg a 2019-es év színe is, amely nagyon jól alkalmazkodik bármilyen bőrtípushoz. Ha azonban nem idegen tőlünk az erős smink viselése, a nagy napon is lehetünk bátrak, és választhatunk élénkebb, csillogóbb színeket, textúrákat.

eskuvoi smink osszes.jpg

 

Az esküvői smink legyen tartós

Dönthetünk szem-, vagy inkább szájhangsúlyos smink mellett, ezeken belül is a szivárvány összes színe a rendelkezésünkre áll. Akár fényes, akár matt hatás mellett tesszük le a voksunkat, szájhangsúlyos smink esetén mindenképpen teszteljük le előtte a választott rúzst, hogy az valóban tartós legyen. Használjunk lehetőleg tartós sminktermékeket és mindenképpen legyen lefixálva púder vagy akár sminkfixáló spray segítségével.

eskuvoi smink tukor pexels freestock_org
Az alapkellékek között ott vannak a jó minőségű kozmetikumok, sminktermékek, ecsetek és a fixáló spray is; fotó: Pexels/freestock.org

Alapozzunk előző nap

Az esküvői smink esetében is – mint mindig – a megfelelő alapoknál kezdődik minden. Érdemes ezért már előző nap előkészíteni arcbőrünket a nagy napra. Tisztítsuk meg alaposan, majd gyengéden radírozzuk le a bőrünket, ezt követően helyezzünk fel egy ápoló maszkot. A megfelelő hidratálásnak köszönhetően a smink is tartósabb, illetve a végeredmény is sokkal szebb lesz.

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy semmi sem szépít jobban, mint egy kiadós alvás és egy őszinte, boldog mosoly! A nagy napon ebből biztosan nem lesz hiány.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •