Spirit plasztikai sebészet

Bár a testpozitív mozgalom üzenete külsőnk elfogadásáról már világszerte elterjedt, mégis évről-évre egyre több beavatkozást végeznek a plasztikai sebészek. Vajon lehetséges, hogy egyszerre szeresd magad, miközben esztétikai kezeléseket, illetve plasztikai beavatkozásokat tervezel? Cikkünkben ennek jártunk utána.

A plasztikai sebészet legkedveltebb beavatkozásai

A Nemzetközi Esztétikai Plasztikai Sebész Társaság (ISAPS) adatai szerint a legnépszerűbb műtéttípus a zsírleszívás, amelyet a mellplasztika, az orrplasztika, a szemhéjplasztika és a hasplasztika követ. Az olyan testformáló eljárások, mint a fenékplasztika, amely a fenék kontúrját, méretét vagy alakját javítja, valamint a combplasztika, amely a felső lábszár felesleges bőrét és zsírrétegét csökkenti, szintén növekedést mutattak.

Szakemberek szerint a legtöbb páciens azért szánja rá magát a szépészeti beavatkozásokra, hogy felfedezze és megtapasztalja önmaga legjobb változatát, tehát – ideális esetben – nem egy teljesen más külsőre vágyunk, hanem egy fokkal kedvezőbb kinézetre.

Minek köszönhető a növekvő népszerűség?

A szépészeti beavatkozások népszerűsége mögött egyrészt az eljárások jelentős társadalmi elfogadottsága áll, emellett pedig a költségek is számottevően csökkentek az elmúlt évtizedekben.

 • A közösségi média térnyerésével az emberek könnyebben osztanak meg részleteket életükről, így akár arról is, hogy min mentek keresztül egy plasztikai műtét során, ami a szépészeti beavatkozások tabujának csökkenésével jár.
 • Néhány évtizede a plasztikai sebészet csak a gazdagok számára volt elérhető, mára viszont már az átlagemberek számára is megfizethető. Mivel ezek az eljárások elfogadott lehetőséggé váltak azok számára, akik javítani szeretnének a kinézetükön, az utóbbi években egyre nőtt a kereslet és a kínálat is, ami kihat a költségekre.

Spirit plasztikai sebészet

Hogyan válassz plasztikai sebészt?

A leggyakoribb motivációk az önbecsülés és az önbizalom növelése, illetve hogy olyan jól nézzünk ki, ahogyan érezzük magunkat. Mindannyian a legjobb arcunkat akarjuk mutatni a világ felé, és ha valaki ezt egy műtéti beavatkozástól kapja meg, akkor szíve joga a beavatkozás mellett dönteni. Ha plasztikai beavatkozást tervezel, érdemes átgondolni a következőket.

 • Kérdezd meg magadtól, hogy miért szeretnéd az adott műtétet, és légy őszinte. Önmagadért kell vállalnod, hogy jobban érezd magad a bőrödben, nem pedig másokat kell lenyűgöznöd.
 • Keress egy megbízható plasztikai sebészetet profi szakemberekkel, ahol átböngészheted az ilyen volt, ilyen lett fotókat, és az orvossal történő konzultáció során felteheted az összes felmerülő kérdésedet.
 • Légy realista az elvárásaidat illetően, és tudd pontosan, hogy min, és milyen mértékben szeretnél változtatni.

Spirit Plasztika: biztonság és profizmus

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100 százalékig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Képek: Freepik

Támogatott tartalom.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •