Az életmódváltás sokakat foglalkoztat, de sokan nem mernek belekezdeni, pedig már néhány alapvető szokás megváltoztatásával is jelentős eredményeket érhetünk el. Éppen ezért életmódváltásba fogni sosem késő, a befektetett munka pedig mindig meghozza gyümölcsét: egészségesebb hétköznapok, fogyatkozó pluszkilók és ellenállóbb szervezet lesz a jutalmunk.
Ha ezt a nyarat szántuk életmódunk átalakítására, június első hetében épp itt az ideje belekezdeni. Jó hír, hogy a tavaszi-nyári időszak az egyik legszerencsésebb, hiszen rengeteg friss, szezonális zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, ráadásul a meleg időben nem is kívánunk sokat (és nehezen emészthető ételeket) enni.
1. Kezdjük az alapokkal!
Az életmódváltás a hűtőszekrény és a kamra polcainál kezdődik. Nézzük át, mi fér bele új életmódunkba, az egészségtelen, hizlaló alapanyagoknak intsünk búcsút. A felszabaduló helyre pedig jöhetnek új barátaink: töltsük fel a raktárkészletet zöldségekkel, gyümölcsökkel, fehér húsokkal, halakkal, hüvelyesekkel, olívaolajjal, teljes kiőrlésű gabonafélékkel.
2. Változtassunk a főzési szokásainkon!
Ha idáig bő olajban sütöttünk, próbáljuk ki, hogy a serpenyőt épp csak egy egészen kevés sütéshez alkalmas olívaolajjal kenjük ki. Vásároljunk sütőzacskót, hiszen ebbe egy csepp zsiradék sem szükséges, és kóstoljuk meg az eddig olajban sütött ételeket sütőben készítve.
A következő oldalon további alapvető életmódváltás-tippeket olvashattok.