Vannak olyan esték, amikor egy csomag csipsz és egy tea a vacsora. Vagy még rosszabb. Hogy ezeket az eseteket kivédjük, kreatívnak kell lennünk, ha már időnk nincs. Minden tiszteletünk azoké, akik lelkesen készítenek kovászt a házi ciabattához, főznek otthon sört vagy füstölnek halat a kert végében. De vannak napok, amikor alig marad idő a vacsorakészítésre, vagy csak egyszerűen nem szeretnénk órákat a konyhában tölteni a főzéssel. Ezekre az alkalmakra mutatunk néhány ötletet 15 perces ételek elkészítéséhez.
Néhány hozzávaló persze szükséges a kamrából. És az is biztos, hogy ezek az ételek valószínűleg nem kerülnek be egyik gourmet-lexikonba sem, de azért érdemes kipróbálni őket. Ugyanakkor a boltban vásárolt, csak mikrózást igénylő dobozos kajáknál ezek ezerszer jobbak! Íme a legjobb megúszós kaják:
A 15 perces ételek királya ez az egytálétel
Ez egyszerűen hihetetlen! Egy edényben összekeverünk paradicsomot, karikára vágott kolbászt, tésztát, fűszereket. 15 percig főzzük, kevergetjük. Rusztikus, egyszerű és mégis nagyszerű tésztaétel. Kolbásszal, gyöngyhagymával és olvadó sajttal.
Hozzávalók:
- 2 pár debreceni kolbász
- 40 dkg kagylótészta
- 5 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg maasdamer sajt
- 2 dl alaplé
- friss petrezselyem
- 5 dkg vaj
- fehérborecet
- só
- bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben a felkarikázott debrecenit néhány csepp olajon megpirítjuk, sütés közben egyszer megforgatjuk őket. Amikor megpirultak, mellészórjuk az ecetes gyöngyhagymát, a felaprított fokhagymát és visszavesszük a hőfokot, nehogy a fokhagyma megégjen.
Ráöntjük az alaplevet, kicsit sózzuk és borsozzuk. Mellérakjuk a vajat és kevés borecetet – ezek képezik majd a tészta mártásának alapját. Addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Közben a száraz tésztát, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd a kolbászos szószhoz öntjük. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, a csíkokra vágott sajtszeletekkel, és összeforgatjuk.
Tovább is van, lapozz a legjobb 15 perces ételek receptjéért!