liszteskonyv receptek
Ma szinte minden háztartásban van liszt, cukor, tojás és tészta; fotó: Pixabay/oldmermaid

Habár a koronavírus járvány miatt megugrott a étel házhozszállítások száma, sokan inkább az otthon felhalmozott készletekből sütnek-főznek nap mint nap. Hogy mégis hogyan lehet változatosan és finoman főzni ennyi lisztből, cukorból, olajból? A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, Liszteskönyv című gyűjteménye erre ad remek tippeket. Csak le kell tölteni, az ingyenes receptgyűjtemény pdf formátumú. Közben pedig támogathatjuk is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját, máris eláruljuk, hogyan.

Szinte mindenhol tele az éléskamra

A fogyasztók aktívan töltik fel az éléskamrát a koronavírus miatti karanténra készülve, és elkezdték az olyan alapélelmiszerek, mint a cukor, a liszt, a rizs, valamint az étolaj betárazását. Mindezt a Nielsen legfrissebb adatai is igazolják. A nemzetközi kereskedelmi láncokban 2020 kilencedik hetében a cukor értékbeli forgalma 178 százalékkal, a liszt értékesítése pedig 168 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. De nagy tételben vásároltak száraztésztából, rizsből és étolajból is. De hogy mi lesz a felhalmozott élelmiszerekkel? Ebben segít a Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary együttműködésével megszületett ingyenes receptgyűjtemény, a LISZTESKÖNYV. Ez ötleteket ad arra, hogyan lehet a felhalmozott tartós élelmiszerekből változatos, tápláló és finom ételeket készíteni. A receptek között vannak lisztes, burgonyás és zöldséges receptek is, melyek elkészítése valóban könnyű és egyszerű, ugyanakkor kevesebb alapanyag elegendő hozzájuk.

palacsinta liszteskonyv
A vajas palacsinta receptje is megtalálható a Liszteskönyvben; fotó: Puxabay/RitaE

Liszteskönyv és adakozás: 10 millió forint a cél

Az ízletes ebédek elkészítése közben ráadásul támogathatjuk a Magyar Vöröskeresztet is: a letölthető ingyenes receptgyűjteményben az adományozási linkre kattintva lehetőségeinkhez mérten tudjuk támogatni a szervezet működését. Céljuk legalább tízmillió forint összegyűjtése. Az adományokból befolyó összeget tájékoztatásra, információs kiadványokra, egészségügyi eszközök, védőmaszkok, védőruhák és más védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítják. A felajánlások egy részéből történik emellett a szociális ellátás fenntartása, a pszichoszociális segítségnyújtás megszervezése, valamint az adományok logisztikája és az elosztás biztosítása is.

A koronavírussal kapcsolatban további információ érhető el a Magyar Vöröskereszt koronavírussal kapcsolatos tájékoztató weboldalán.