koronavírus utazási tanácsok
(Forrás: Skitterphoto/Pexels)

Habár a világban egyre nagyobb mértékeket ölt a ki- és beutazások korlátozása, szerencsére sem a légi-, sem a vízi, sem pedig a közúti közlekedés nem állt le teljesen. A jelenlegi koronavírus-járvány miatt a külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat, így érhető módon mostanában egyre több embert érdekel az olyan utazási tanácsok, amelyek kimondottan a kialakult helyzet sajátosságaival foglalkoznak.

Az alábbi utazási kisokost utazási tanácsadók és infektológus segítségével lett összeállítva. Ebben a legfontosabbakat szedték össze, hogy mire figyeljenek azok, akik külföldre tartanak, vagy onnan szeretnének hazajutni az elkövetkező időszakban. Cikkünk a Turizmus Online és a Medical Online közös cikke alapján készült.

Határok lezárva

A magyar kormány március 11-én beutazási tilalmat rendelt el Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára, az innen érkező magyar állampolgároknak pedig hatósági (otthoni) karantént rendelnek el, vagyis nem hagyhatják el lakóhelyüket. A napokban pedig teljesen lezárta Magyarország határait a külföldi állampolgárok előtt. “Azok, akik a napokban érkeztek külföldről, hazatérés után 14 napig maradjanak otthon házi karanténban. Amennyiben a lappangási időn belül enyhe tünetek jelentkeznének, értesítse háziorvosát. Ha erős a koronavírussal való fertőzés gyanúja, környezete érdekében viseljen maszkot, és háziorvosán keresztül értesítse a járványügyi hatóságot” – mondta dr. Printz Gyula infektológus, aki a megelőzés fontosságára, így a gyakori és alapos kézmosásra és fertőtlenítésre is felhívta a figyelmet.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3