2. Metál Mole smoothie bowl
Hozzávalók az alaphoz:
- 90 g fagyasztott banán
- 35 g fagyasztott meggy
- 1 dl Funky Forest Metál Mole ital
- 25 g alma (héjával együtt)
- 30 g nyers cékla
- késhegynyi vanília kikapart belseje
- 1 mokkáskanál méz (ha szükségesnek érezzük)
Hozzávalók a feltéthez:
- 1 teáskanál pirított mák
- 5 db cékla chips
- 5 szem szeder/áfonya
- 1 evőkanál gránátalmamag
- 1 teáskanál aszalt áfonya
- 1 evőkanál ribizliszósz
Elkészítés:
Helyezzük az alap összes hozzávalóját a turmixgépbe és 10-20 másodperc alatt aprítsuk csomómentes, lágyan krémes állagúra. Öntsük a lágyan krémes smoothie-t egy magas falú, kisebb tálba. Osszuk ketté a tálat képzeletben és dekoráljuk az egyik felét a feltétekkel.
Ribizliszósz:
25 dkg fagyasztott ribizlit tegyünk fel két kanál mézzel egy lábosba főzni, forraljuk fel. A főzés végén adjunk hozzá néhány mentalevelet. Kihűtve használjuk.
3. Tranquil Turtle smoothie bowl
Hozzávalók az alaphoz:
- 135 g fagyasztott banán
- 30 g fagyasztott avokádó
- 25 g körte (héjával együtt)
- 1 dl Funky Forest Tranquil Turtle ital
- 13 g finomszemű zabpehely
- 30 g baby spenót
- fél bio citrom leve és héja
- 1 csipet őrölt kardamom mag
- 1 mokkáskanál méz (ha szükségesnek érezzük)
Hozzávalók a feltéthez:
- 6 szem áfonya
- fél banán felszeletelve
- fél kivi felszeletelve
- 1 kávéskanál fekete szezám
- 1 evőkanál darabos mogyoróvaj
- 1 szelet extrudált rozskenyér (díszítéshez csírák, virágok, tökmag, pici méz ízlés szerint)
Elkészítés:
Helyezzük az alap összes hozzávalóját a turmixgépbe és 10-20 másodperc alatt aprítsuk csomómentes, lágyan krémes állagúra. Öntsük a lágyan krémes smoothie-t egy magas falú, kisebb tálba. Osszuk ketté a tálat képzeletben és dekoráljuk az egyik felét a feltétekkel.
Kedvenc recepteinket megtalálod a Gasztro rovatunkban, amelyből az alábbiakban adunk egy kis ízelítőt:
- Próbáld ki a kimchit, a koreaiak meglepően magyaros nemzeti ételét
- Főszerepben a quinoa: 3 tuti recept, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
- Itt az új reggeli őrület, a japán palacsinta! Mutatjuk, hogyan készítsd
- Kihagyhatatlan recept! Így készül a híres Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója
Fotók: Mudra László