A krémlevesek sztárhozzávalója lehet a bacon
Talán nem is gondoltad volna, pedig a bacon a levesekhez is csodálatosan illik. A krémleveseknél például, ha az alap nem az olajon megpirított hagyma, hanem a megpirított baconkockák, igazán különleges ízvilágú leveseket kaphatsz. A megpirított bacon olaján elkészített édesburgonya-, sütőtök- vagy borsóleves fantasztikusan mély, telt ízű finomság lesz, amit ha főzés közben megbolondítasz egy kanál mézzel, tuti, hogy hatalmas lesz a sikered. Tálaláskor bármelyik verziót feldobja ha egy szelet fodrosra sült baconnel díszíted vagy ha sűrűbben készíted a krémlevest a kockára vágott, pirított bacon kocka is jól mutat, míg a roppogós állag pedig tökéletesen egészíti ki a leves krémességét. Tuti krémleves recept, ami bacont kíván: Cheddar sajtos selymes és melengető brokkolikrémleves
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
- Felejtsd el a sütőt! Szuper nyári desszertek, amiket sütés nélkül is elkészíthetsz
- Itt a legjobb főzött csokoládé fagylalt, amit valaha ettél! Mutatjuk a receptet
- Főszerepben a quinoa: 3 tuti recept, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Forrás: Gierlinger