Tippek a tökéletes bejgli elkészítéséhez
1. Langyos tej
Élesztős tészták esetében fontos, hogy a tej inkább csak langyos legyen.
2. Ne gyúrjuk túl!
A tészta ne legyen kemény, mert sütés közben úgy hamarabb kiszárad.
3. Pihenőidő
A sütésre előkészített bejglit csak addig pihentessük, amíg a tojás megszárad rajta.
4. Szúrka-piszka
Sütés előtt érdemes több helyen átszúrni, így nem reped szét.
5. Apró meglepetések
A diós vagy mákos töltelékben kellemes meglepetés lehet a mazsola, az ánizs, a kandírozott narancshéj, de a gyömbér is. Ha pedig gesztenyés bejglit készítünk, adj a töltelékhez egy kis rumot.
6. A folpack-trükk
A megsült bejgli hagyjuk kihűlni egy kicsit. Amikor már nem forró, csak még meleg, akkor tekerjük fel jó szorosan folpackba, éppen úgy, ahogy a boltokban árulják őket. Így a bejgli nem tud kiszáradni, és bőven eláll akár az újévig is.
Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ezeket se hagyd ki:
- Idén a málnás-robbanócukorkás szaloncukor is ott van a legjobbak között
- Magyar pezsgősiker Franciaországban! A legjobbak között a hazai rosé
- Már kapható a Panda Manna, a foodpanda limitált kiadású kézműves söre
- Elon Musk újabb őrült húzása: jön a Tesla sör
- Tudatos étkezés ősszel és télen is. Ezzel az 5 tippel neked is menni fog!
Forrás: Ízes Élet