(Fotó: Indafoto/szupi)

Az „Egy falat Mennyország” sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet. Az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 152 ízt neveztek. A 150 kóstoló több, mint 5000 szaloncukrot kóstolt, hogy megtalálják a legjobbakat. Tipp: Kihagyhatatlan ünnepi program: Karácsonyi csokoládéfesztivál Opatijában

Évi 3500 tonna szaloncukor fogy Magyarországon

Az év szaloncukra díj győztese a gödöllői Sulyán Cukrászda Egy falat Mennyország sütemény szaloncukor-verziója lett, amit az Eucharisztikus Kongresszus süteményének választott sütemény ihletett. A második helyen a Demeter Chocolate jamaicai feketekókuszos fehércsokis szaloncukra végzett, a harmadik pedig idén is a Stühmer pisztáciakrémes szaloncukor lett.

az év szaloncukra szaloncukor
A gödöllői Sulyán Cukrászda két szaloncukorral is nyerni tudott (Fotó: Sulyán Cukrászda)

Az év kézműves szaloncukra díjat szintén idén a Sulyán Cukrászda nyerte egy fehércsokoládés, roppanó kekszes trüffel szaloncukorral. A cukormentes kategória első helyezettje a maklári Stühmer mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé szaloncukra lett.

Az alacsonyabb árú (599 forint/100gramm alatti) szaloncukrok közül első helyen végzett a TESCO banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukra, második helyen végzett a LIDL hozzáadott cukor nélküli fehércsokis eper és sárgabarack ízű szaloncukra, a harmadik helyet pedig a Nestlé Boci meggyes zselés szaloncukra nyerte el. Ha érdekelnek a díjazott szaloncukrok, kattints ide.

A hungarikumnak számító szaloncukorból Magyarországon évente 3500 tonnát adnak el. Egy-egy háztartásban évente 1 kilónyi szaloncukrot vásárolnak és továbbra is a legkedveltebb ízek a piacon a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki ezeket sem:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •