pillecukor forró csoki
(Fotó: Freepik)

A hideg idő közeledtével mi sem jobb, mint bekuckózni a kedvenc fotelünkbe, fogni egy könyvet vagy csak nézni, ahogy odakinn fúj a szél, miközben egy bögre forró csokoládé tart minket melegen. Filmbe illő jelenet. Na, de ne is szaporítsuk a szót, íme egy jól bevált forró csoki recept, amire ugyan nagyon kell figyelni, mert könnyen odakap, viszont megéri egy kicsit szórakozni vele. Ha ezt megismered, az instant forró csokinak már esélye sem lesz nálad!

Karácsonyi hangulatú, fűszeres forró csoki

forró csokoládé tejszínhab pillecukor
Ne sajnáljuk a pillecukrot és a tejszínhabot a tetejéről. (Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé
  • 280 ml tejszín
  • 20 g cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

A tejszínt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Beletesszük a kis kockákra vágott étcsokoládét, és felolvasztjuk benne, majd amikor elolvadt, hozzáadjuk a fűszereket, ésfolyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Fontos, hogy ne hagyjuk ott, különben könnyen leéghet a magas zsírtartalmú tejkészítmény miatt.

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •