Őszi mákos-gyümölcsös zabmuffin

szilvás muffin
(Fotó: Ízes Élet)

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 10 dkg zabpehely
  • 3 + fél dl tej
  • 10 dkg szilva + 2 db a díszítéshez
  • 10 dkg körte
  • 4 db tojás
  • 5 dkg nádcukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 2 dkg rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg darált mák
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

(Fotó: Ízes Élet)

1. A zabpelyhet feltesszük főni a 3 dl tejben. Felforraljuk, majd közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely teljesen felszívja a tejet. Ezután lehúzzuk a tűzről, és félretesszük langyosra hűlni.

2. A megmosott szilvákat kimagozzuk, a körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és mindkét fajta gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A főtt zabpehelyhez keverjük a maradék fél dl tejjel, az elhabart tojásokkal, a nádcukorral és a fahéjjal együtt.

3. A rizslisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a kókuszreszelékkel, majd ezt is a tésztához forgatjuk.

4. A masszát muffinkapszlikba kanalazzuk (nem szükséges egy ujjnyi helyet üresen hagyni), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

5. A kész muffinokat rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd megmosott, felcsíkozott szilvával díszítve tálaljuk.

Csigó Zita receptje.

Forrás: Ízes Élet

1
2
3