Ajváros joghurtban pácolt tarja gombás rizzsel
Hozzávalók:
4 személyre
- 1 kg tarja egyben
- ½ zöld jalapeno és egy ½ sárga chili
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1-2 dl görög joghurt
- 3 ek üveg csípős ajvár
- olívaolaj
- só, bors
- basmati rizs
- 1 liter csirke alaplé
- 30 dkg csiperkegomba
- olívaolaj
- vaj
- bors
- friss kakukkfű
- friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A jalapenot, a sárga chilit, az újhagymát, a fokhagymát, a joghurtot és az ajvárt kevés sóval, borssal és olívaolajjal lepürésítjük.
2. A tarját vastagabb szeletekre vágjuk, egy tepsibe helyezzük és 3-4 órát állni hagyjuk a joghurtos pácban.
3. A pácolt tarja ezután mehet is a 180 C fokra előmelegített sütőbe egy jó másfél-két órára.
4. Közben az alaplében megfőzzük a basmati rizst.
5. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd felhevített serpenyőben kevés olívaolajon és egy vajon, a fokhagymával, a kakukkfűvel és borssal megpirítjuk. Végül a rizst leszűrjük és a gombához adjuk, kevés újhagymával ízesítjük.
6. Egy tálra halmozzuk a rizst, mellé helyezzük a tarja szeletet, majd friss petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!
Még egy recept a következő oldalon!